De Un-Plugged-formule

De UN-Plugged formule is een ontwikkelmodel voor gebouwde omgevingen die niet uitgaat van de traditionele ontwikkelmodellen met een knip tussen ontwerp en realisatie maar die uitgaat van een industrieel proces, waardoor de ontwikkel en realisatiestappen beter en sneller op elkaar aansluiten waardoor het verlies van informatie nihil is.

De Plusleven woning

De Plusleven woning is ontstaan door samenwerking van netwerkpartners die zich op innovatieve wijze bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe bouw-gerelateerde producten.

De Plusleven woning is gebaseerd op een assemblageproces op met volledig industrieel vervaardigde en op elkaar afgestemde gebouwonderdelen.

Deze gebouwonderdelen worden zodanig fabrieksmatig voorbereidt dat de assemblage op de locatie zelf een kwestie is van eenvoudige montagehandelingen.

De Plusleven woning bestaat uit een hybride lichte stalen basis (Plusbasis), gefundeerd op stalen schroefpalen, waardoor de woning, in het kader van circulair bouwen, uiteindelijk ook weer geheel wegneembaar is. Dus geen beton meer in de grond en een veel lichtere opbouw met minder materiaal en minder CO-2 uitstoot.

De gevel (Plusgevel) bestaat uit een hoogwaardig geïsoleerde houtskeletbouwwand waarin de puien en kozijnen zijn opgenomen. De wanden worden afgewerkt met (naar keuze) fabrieksmatig aangebracht gelijmd metselwerk, houten delen, gestucte platen of industriële metalen platen.

Het dak (Plusdak) bestaat uit een goed geïsoleerde scharnierkap, afgewerkt met premium segment zonnepanelen en geïntegreerde daglicht en ventilatiesystemen.

Dit dak zorgt voor de opvang van zonne-energie die middels een ict systeem (Plusklimaat) wordt omgezet in warmte en C02 gestuurde ventilatie. Er wordt meer energie opgevangen dan nodig is en de resterende energie wordt opgeslagen in een huisaccu. Deze energie kan ofwel later worden gebruikt, ofwel worden gebruikt voor het opladen van auto’s, ofwel via de Plusdienst worden verkocht aan derden.